Translanguaging.dk

bendixole@gmail.com * 22570159

Pilotprojekt: Literacy i Translanguaging

Noa og arken

Den 27. februar gennemførte jeg undervisning i sprogskolen, hvor jeg anvendte den bibelske fortælling i eventyrform - Noa og arken - som afsæt for oversættelser fra modersmål til dansk som andetsprog. Via min power point på Whiteboard ledte jeg kursisterne igennem både undervisningsforløbet og Noa og arken.

Efter at have læst 1 side op ad gangen var det kursisternes tur til at læse op (dictogloss/ Legogloss)op på dansk. Side 4 var udelukkende på modersmål og nu skulle kursisterne parvis forhandle sig frem til den danske oversættelse. Efter endt oversættelse af siden læste kursisternes deres danske tekst op. Herefter læste jeg så den originale tekst op på dansk og kursisterne gentog oplæsning af den originale danske tekst.

Se opgave 1 nederst i denne blog, som et eksempel på modersmål der skal oversættes af kursister med forskellige modersmål..

Efter oversættelser af 4 sider fra modersmål til dansk lød den 5. opgave i at skrive et resume til bagsiden af bogen af hele historien på dansk. De måtte gerne bruge deres oversættelser til dansk: Opgave 5. Skriv et referat af historien "Noa og arken" på mindst 10 linjer.

Det var en dejlig oplevelser at høre dem læse deres resumeér op på dansk.

Ideen i en sådan opgave er at koble læsning og skrivning sammen via oversættelser og forhandling mellem kursisterne på intersprog om hypoteser. Her er der fokus på sproglig udvikling, sproglig opmærksomhed og en udvidelse af deres sproglige repertoire.

God told Noah to fill the big boat with two animals of all kinds.

 

طلب الله من نوح أن يملأ القارب الكبير بحيوان من كل الأنواع.
talab allah min nuh 'an yamla alqarib alkabir bihaywan min kuli al'anwae.

 

 

Бог сказав Ною наповнити великий човен двома тваринами всіх видів

Boh skazav Noyu napovnyty velykyy choven dvoma tvarynamy vsikh vydiv


 


Deus disse a Noé para encher o barco grande com dois animais de todos os tipos.

 
Opgave 1
Oversæt og skriv på dansk, hvad der står her over:
(C) 2018 Lavet med NemmeHjemmesider.dk

Hjemmeside fra NemmeHjemmesider.dk